SEO: 35 παράμετροι για να αυξήσετε τις κατατάξεις σας στη Google

Είναι πλέον ευρέως γνωστό πως το SEO έχει γίνει πολύπλοκο. Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις στον αλγόριθμό της, η Google χρησιμοποιεί περισσότερα από 200 κριτήρια για να κατατάξει τις ιστοσελίδες ανάλογα με τους όρους που πληκτρολογεί ένας χρήστης στη μηχανή αναζήτησής της.

Δεν έχει ωστόσο καμία σημασία ο ακριβής αριθμός αυτών των κριτηρίων. Αυτό που τελικά μετράει είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένα βασικά βήματα που οφείλετε να ακολουθήσετε, εάν θέλετε να βγείτε νικητές στη μάχη του ανταγωνισμού στο διαδίκτυο και να εκτοξεύσετε το SEO της ιστοσελίδας σας στο υψηλότερο επίπεδο.

Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη πως τα συγκεκριμένα κριτήρια δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Κάποια από αυτά αποτελούν θεμέλιο λίθο για κάθε SEO στρατηγική, ενώ κάποια προσθέτουν σχεδόν μηδαμινή αξία. Υπάρχει παράλληλα πολύ στενή συνάφεια κάθε SEO στρατηγικής με το θέμα που πραγματεύεται η ιστοσελίδα, το πεδίο αγοράς και τον ανταγωνισμό που αυτό παρουσιάζει.

Εάν λοιπόν έχετε μόλις δημιουργήσει τη νέα σας ιστοσελίδα ή ακόμη και εάν η παρουσία σας στο διαδίκτυο μετρά μήνες ή χρόνια και προσπαθείτε να βελτιώσετε τις κατατάξεις σας στη μηχανή αναζήτησης της Google, είστε στο κατάλληλο σημείο. Μία αναλυτική λίστα με τα 35 πλέον ισχυρά και αναγκαία SEO κριτήρια ακολουθεί.

 

ON-PAGE SEO παράγοντες

Ο τρόπος με τον οποίο η ιστοσελίδα είναι δομημένη και έχει βελτιστοποιηθεί, παίζει ίσως τον σπουδαιότερο ρόλο  στις κατατάξεις που θα επιτύχει. Οι παράγοντες που απαριθμούνται αφορούν στη μορφοποίηση της ίδιας της ιστοσελίδας και επηρεάζουν την ανιχνευσιμότητά της στις μηχανές αναζήτησης.

  1. Λέξη – κλειδί στον τίτλο (title tag): Ο τίτλος (title tag) μιας ιστοσελίδας (και των εσωτερικών της σελίδων) είναι ένα από τα ισχυρότερα κριτήρια σχετικότητας για τις μηχανές αναζήτησης. Με τον όρο title tag εννοείται ο κεντρικός τίτλος ενός αποτελέσματος αναζήτησης, όπως φαίνεται παρακάτω.

seo-title-tag

Οι λέξεις που περιλαμβάνονται στο title tag υποδεικνύουν στη μηχανή αναζήτησης τι ακριβώς πρέπει να αναζητήσει μέσα στη σελίδα. Ιδανικά, η λέξη κλειδί πρέπει να τοποθετείται στην αρχή του title tag. Οι σελίδες που έχουν βελτιστοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο κατατάσσονται υψηλότερα για τη συγκεκριμένη λέξη κλειδί σε σχέση με σελίδες που το keyword είναι τοποθετημένο προς το τέλος του title tag.

 

  1. Λέξη κλειδί στο description tag: Η αξία του description tag έχει υποβαθμιστεί από τη Google με το πέρασμα του χρόνου και τις συνεχείς αναβαθμίσεις στον αλγόριθμο αναζήτησης. Ωστόσο, το description tag παραμένει πάντα σημάδι σχετικότητας ενός αποτελέσματος ως προς τον όρο αναζήτησης που πληκτρολογεί ο χρήστης και βασικό στοιχείο που θα οδηγήσει τον χρήστη να κάνει κλικ στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

seo-image-3

  1. Λέξη κλειδί στην επικεφαλίδα H1: Οι επικεφαλίδες H1-H6 έχουν ξεχωριστή σημασία για τις μηχανές αναζήτησης. Η επικεφαλίδα H1 αποτελεί ισχυρό κριτήριο για τη Google και επίσης έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που περιγράφει συνοπτικά το βασικό θέμα το οποίο αναλύει η κάθε σελίδα. Κάθε υποσελίδα της ιστοσελίδας πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα ένα μοναδικό heading H1, το οποία και να έχει δομηθεί σύμφωνα με το πιο σημαντικό keyword της συγκεκριμένης σελίδας.

 

  1. Η2 – Η3 επικεφαλίδες: Η επικεφαλίδα H1 αποτελεί αναγκαίο συστατικό του SEO κάθε ιστοσελίδας. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι ωστόσο και οι επικεφαλίδες H2, H3. Ιδανικά, κάθε σελίδα πρέπει να περιλαμβάνει επικεφαλίδες H2-H3 με σημαντικά keywords και να δίνει λιγότερη βαρύτητα στις επικεφαλίδες h4 έως h6, καθώς έχουν μικρότερο αντίκτυπο στο SEO.

seo headings

  1. Ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας: Ένα από τα κριτήρια κατάταξης των ιστοσελίδων είναι πλέον και η εμπειρία πλοήγησης που αποκομίζει ο χρήστης όταν βρίσκεται σε αυτές. Έτσι, η Google χρησιμοποιεί πλέον το χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας ως σημαντικό παράγοντα κατάταξής της, καθιστώντας το αξιόπιστο web hosting προαπαιτούμενο για  υψηλά SEO αποτελέσματα.

 

  1. Ανενεργοί σύνδεσμοι (Broken links): Πολλοί σύνδεσμοι που καταλήγουν σε σελίδες που δεν υπάρχουν αποτελούν συνήθως σημάδι ενός εγκαταλειμμένου site, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της ιστοσελίδας και άρα και την εμπειρία που θα αποκομίσει ο χρήστης κατά την πλοήγησή του σε αυτή. Οφείλετε να εξαλείψετε τους ανενεργούς συνδέσμους ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης της ιστοσελίδας σας στην κατάταξη της Google.

seo headings

  1. SSL certificate: Πριν αρκετό καιρό, η Google επιβεβαίωσε πως η χρήση SSL πιστοποιητικού είναι παράγοντας αξιολόγησης των ιστοσελίδων, καθώς υποδεικνύει ιστοσελίδες με αυξημένο δείκτη ασφαλείας.Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν πληρείτε τις προδιαγραφές πιστοποίησης SSL από το αρχικό πρόθεμα στο URL της ιστοσελίδας σας (πρέπει να είναι https αντί για http) και το πράσινο εικονίδιο με την κλειδαριά ασφαλείας που εμφανίζεται αριστερά από το URL.

 

  1. Αρχιτεκτονική του site: Ένα καλά δομημένο website βοηθά την Google να κατηγοριοποιήσει τις θεματικές ενότητες που το απαρτίζουν και άρα να βελτιώσει την κατάταξή του στα οργανικά αποτελέσματα (organic search results). Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρχει σαφής δομή (structure) της ιστοσελίδας και κατηγοριοποίηση της θεματολογίας ώστε να είναι εύκολα προσπελάσιμες οι επιμέρους σελίδες από τα robots της Google.

 

  1. Μήκος του URL: Υπερβολικά μεγάλο URL δεν βοηθά τα robots της Google να αντλήσουν στοιχεία για την ιστοσελίδα με εύκολο τρόπο και συνεπώς δε βοηθά στην αναρρίχηση σε υψηλότερες θέσεις κατάταξης. Κρατήστε τα URLs των εσωτερικών σελίδων της ιστοσελίδας σας μικρά σε μέγεθος και πλήρως σχετικά με την επιμέρους θεματολογία της κάθε σελίδας.

 

  1. Λέξη κλειδί στο URL: Κάθε εσωτερικό URL πρέπει να σχετίζεται άμεσα με το θέμα που πραγματεύεται η συγκεκριμένη υποσελίδα και ο καλύτερος τρόπος για να το αντιληφθούν αυτό οι μηχανές αναζήτησης είναι να περιλαμβάνει το βασικό keyword της εσωτερικής σελίδας. (π.χ. www.cloudhaz.com/web-hosting)

keyword in url

  1. Βελτιστοποίηση εικόνων: Δεν είναι μόνο το κείμενο που μπορεί να βελτιστοποιηθεί σε μια ιστοσελίδα, αλλά και και οι εικόνες επίσης. Τα robots δεν μπορούν να αντιληφθούν τι απεικονίζεται στην κάθε εικόνα παρά μόνο εάν δοθεί σαφής περιγραφή. Οι εικόνες στέλνουν σημάδια σχετικότητας στις μηχανές αναζήτησης μέσα από το alt tag, το caption και τον τίτλο (description) τους.

 

  1. Αντιγραφή περιεχομένου (Duplicate content): Η αντιγραφή περιεχομένου είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζει την κατάταξη της ιστοσελίδας με τον πλέον αρνητικό τρόπο. Ίδιο ή και παρόμοιο ακόμα περιεχόμενο μεταξύ ιστοσελίδων υποβαθμίζει τις κατατάξεις της ιστοσελίδας που αντιγράφει μεταγενέστερα από την άλλη. Αποφύγετε με κάθε τρόπο την αντιγραφή περιεχομένου (που ούτως ή άλλως συνεπάγεται και νομικές κυρώσεις) και γράψτε πρωτότυπο, ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας. Η έκφραση “Content is the king” (Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς) δεν είναι τυχαία και βρίσκει απόλυτη και ουσιαστική εφαρμογή στην περίπτωση του SEO.

 

  1. Μεγάλο περιεχόμενο (Content length): Με τις αλλαγές στον αλγόριθμο αναζήτησης, η Google έχει αναβαθμίσει την αξία του περιεχομένου, βαθμολογώντας τη μοναδικότητά του και το κατά πόσο παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για το θέμα που πραγματεύεται. Είναι κοινή λογική πως όσο μεγαλύτερο είναι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να καλύπτει περισσότερες πτυχές από το συγκεκριμένο θέμα, να παρέχει σημαντικές πληροφορίες και άρα να είναι χρήσιμο για τους χρήστες που το διαβάζουν. H Google, αξιολογώντας την εντύπωση που αφήνει τελικά η ιστοσελίδα στο χρήστη, βαθμολογεί θετικά το εκτενές περιεχόμενο, θεωρώντας πως οι ιστοσελίδες που εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη τακτική είναι πιο πιθανό να παρέχουν αξιόπιστη και πληρέστερη κάλυψη ενός θέματος.

 

  1. Θέση των λέξεων κλειδιών μέσα στο περιεχόμενο (Keyword prominence): Το περιεχόμενο κάθε ιστοσελίδας αποτελείται από λέξεις κλειδιά. Η βασική ωστόσο λέξη κλειδί (που πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα στο heading H1) κρίνεται σκόπιμο να εμφανίζεται μέσα στις πρώτες 100 λέξεις του κειμένου ως σημάδι σχετικότητας του κειμένου με το βασικό θέμα που πραγματεύεται.

keyword in url

  1. Ανανέωση περιεχομένου: Η Google επιβραβεύει τις ιστοσελίδες που παρέχουν σύγχρονο και ανανεωμένο περιεχόμενο στους χρήστες. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται συνεχώς αλλαγές. Είναι ωστόσο συνηθισμένη τακτική να παρέχεται πληροφοριακό και σχετικό με το θέμα περιεχόμενο μέσω ενός blog. Η διαδικασία αυτή βοηθά στην αύξηση της αξιοπιστίας της ιστοσελίδας καθώς και την αναγνώρισή της ως σημείο ενδιαφέροντος από άποψη περιεχομένου και συνεχούς ροής πληροφοριών.

 

  1. Sitemap: Η χρήση ενός sitemap βοηθά τις μηχανές να κατηγοριοποιήσουν όλες τις εσωτερικές σελίδες μιας ιστοσελίδας. Είναι ο πιο απλός και σύντομος τρόπος ώστε να ενημερωθεί η Google για το τι περιλαμβάνει η ιστοσελίδα.

 

  1. Δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων (Internal linking): Η δημιουργία συνδέσμων (links) μεταξύ εσωτερικών σελίδων της ιστοσελίδας δίνει σημαντική αξία σε κάθε στρατηγική SEO, καθώς θεωρείται ουσιαστικά πως η μία σελίδα «προτείνει» ως χρήσιμη και άξια αναφοράς την άλλη. Κάθε «ψήφος» προς μια άλλη υποσελίδα της ιστοσελίδας μας σημαίνει και αυξημένη βαρύτητα στις κατατάξεις της στη Google.

 

  1. Βελτιστοποίηση για κινητές συσκευές (Mobile optimization): Μόλις περίπου πριν ένα χρόνο, το 46% των χρηστών χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά κινητές συσκευές για να πραγματοποιήσουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται εκθετικά συνεχώς με το χρόνο και πριν λίγο καιρό η Google αναβάθμισε τον αλγόριθμο καθιστώντας το mobile optimization ως έναν από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες κατάταξης των ιστοσελίδων. (Επικοινωνήστε για έναν δωρεάν έλεγχο της ιστοσελίδας σας ως προς αυτό το κριτήριο)

 

mobile-optimized-website

 

  1. Domain registration name: Το domain name αποτελεί επίσης ένα σημαντικό παράγοντα κατάταξης των ιστοσελίδων. Όσο πιο σχετικό είναι με το θέμα τις ιστοσελίδας και τη βασική λέξη – κλειδί, τόσο μεγαλύτερη αξία προσδίδει για συγκεκριμένους όρους αναζήτησης που πληκτρολογούνται.

 

  1. Ιστορικό του domain name (Domain history): Ενδέχεται να μην είστε ο πρώτος που κατοχύρωσε αυτό το domain. Και εάν το domain έχει λάβει στο παρελθόν κάποιο Google Penlaty, το ιστορικό αυτό επηρεάζει και τις τωρινές κατατάξεις της ιστοσελίδας σας αρνητικά.

 

  1. TLD επέκταση: Εάν στοχεύετε σε μια συγκεκριμένη αγορά, ένα domain name με κατάληξη η οποία απευθύνεται στη συγκεκριμένη χώρα / αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην προσπάθεια να πετύχετε υψηλές κατατάξεις στο SEO.

OFF page SEO παράγοντες

Πέρα από τις βασικές SEO βελτιστοποιήσεις που πρέπει να γίνουν στην ίδια την ιστοσελίδα και αναφέρθηκαν εκτενώς παραπάνω, εξωτερικοί παράγοντες διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στις κατατάξεις που θα λάβετε στις μηχανές αναζήτησης. Η διαδικασία OFF-page SEO αποσκοπεί στη δημιουργία συνδέσμων από άλλες ιστοσελίδες προς τη δική σας (γνωστή και ως διαδικασία Link Building) και είναι η πλέον χρονοβόρα και απαιτητική, καθώς απαιτεί συνδυασμό πολλών επιμέρους στοιχείων για να κριθεί επιτυχημένη. Προσδίδει ωστόσο πολύ μεγάλη αξία στην ιστοσελίδα, μπορεί να εκτοξεύσει τις κατατάξεις που λαμβάνει η ιστοσελίδα για επιμέρους keywords και να ενισχύσει σε τεράστιο βαθμό κάθε ON-Page SEO στρατηγική. Βασικά κριτήρια κατάταξης αποτελούν:

  1. Αριθμός των domains που συνδέονται με το δικό σας: Με τον όρο “συνδέονται” εννοείται κάθε link που μια άλλη ιστοσελίδα “δίνει” προς τη δική σας. Κάθε αναφορά της ιστοσελίδας σας σε άλλη σελίδα ερμηνεύεται ως μια “ψήφος εμπιστοσύνης” από τη Google. Πρέπει όμως να λαμβάνουμε υπόψη πως σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα αυτών των συνδέσμων.

seo-image-3

  1. Αριθμός ιστοσελίδων που συνδέονται: Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι σύνδεσμοι προς την ιστοσελίδα σας από ένα και μόνο συγκεκριμένο domain name. Αυτό συμβαίνει διότι ο σύνδεσμος μπορεί να εμφανίζεται σε περιοχές που επαναλαμβάνονται μέσα στην ίδια ιστοσελίδα (π.χ. footer, sidebars, κλπ). Είναι ωστόσο καλύτερο να υπάρχουν λίγοι σύνδεσμοι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα υποβάθμισης της αξίας των συνδέσμων.

 

  1. Page Rank / page trust της ιστοσελίδας που συνδέεται με τη δική μας ιστοσελίδα: Δεν έχουν όλες οι ιστοσελίδες την ίδια αξία. Σύνδεσμοι από ιστοσελίδες με υψηλότερο Page Rank είναι ισχυρότεροι από αυτές με χαμηλό Page Rank. Επομένως, πρέπει να γίνεται στόχευση σε αυτές τις σελίδες. H σημασία του Page Rank θα αναλυθεί σύντομα σε επόμενο άρθρο!

 

  1. Σχετικότητα συνδέσμων (Links relevancy): Έχει αναπτυχθεί η γενικότερη ιδέα γύρω από το SEO (και περισσότερο βάση εμπειρίας) πως σύνδεσμοι από ιστοσελίδες που θεματικά είναι σχετικές με τη δική μας ιστοσελίδα, προσδίδουν αρκετά μεγαλύτερη αξία και βαθμολογούνται υψηλότερα από τη Google.

 

  1. Αξιοπιστία των ιστοσελίδων που συνδέονται (Linking Domain Authority): Παρομοίως με το Page Rank, η αξιοπιστία ενός domain name μπορεί να αποτελέσει παράγοντα αξιολόγησης. Για αυτό το λόγο, η απόκτηση link από ένα ισχυρό domain name είναι προτιμότερη από την απόκτηση συνδέσμων από 100 domains χαμηλής ποιότητας και αξιοπιστίας. (π.χ. δεν έχει την ίδια αξία το link που θα λάβετε από ένα φημισμένο ειδησεογραφικό website σε σχέση με μια ιστοσελίδα άγνωστη που μόλις ανέβασε κάποιος φίλος σας).

seo-authority-of-link-building

  1. Σύνδεσμοι από την κεντρική σελίδα (Homepage links): Συνήθως, το Homepage παρουσιάζει μεγαλύτερο Page Rank από κάθε άλλη εσωτερική σελίδα και συνεπώς σύνδεσμοι που προέρχονται από αυτό και όχι από εσωτερικές υποσελίδες προσδίδουν επίσης μεγαλύτερη αξία.

 

  1. Domain trust: Η εμπιστοσύνη μετρά. Πώς όμως χτίζει κανείς εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο? Κάθε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο φέρει ένα δείκτη εμπιστοσύνης. Μπορείτε απλά να σκεφτείτε πως η Google θεωρεί ιστοσελίδες με αυξημένους δείκτες εμπιστοσύνης αυτές που διαχρονικά περιλαμβάνουν περιεχόμενο ποιοτικό, που καλύπτει επαρκώς τη θεματολογία που ασχολούνται και μπορούν ουσιαστικά να θεωρηθούν αυθεντίες στο χώρο του διαδικτύου πάνω στα συγκεκριμένα θέματα που πραγματεύονται. Είναι συνεπώς ιδιαίτερα χρήσιμο να αποκτήσετε links από τέτοιες ιστοσελίδες, καθώς ουσιαστικά ένα μέρος της αυθεντίας τους “μεταφέρεται” και στην ιστοσελίδας σας. Είναι επίσης χρήσιμο να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα που συνεχώς θα αυξάνει το δείκτη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της στο διαδίκτυο μέσα από πλούσια και οργανωμένη θεματολογία με μοναδικό και αξιόπιστο περιεχόμενο.

 

  1. Αριθμός dofollow / nofollow συνδέσμων: H Google αναφέρει ότι δεν λαμβάνει υπόψη τα nofollow links που προέρχονται από μια ιστοσελίδα προς τη δική μας. Επομένως, είναι χρήσιμο να λαμβάνουμε links μόνο από ιστοσελίδες που δεν περιλαμβάνουν ένα nofollow tag στο σύνδεσμο που διατηρούν προς τη δική μας ιστοσελίδα.

 

  1. Διαφορετικοί τύποι συνδέσμων (Links diversity): Ο τύπος των συνδέσμων που δείχνουν προς μία ιστοσελίδα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Πολλοί σύνδεσμοι του ίδιου τύπου μπορεί να θεωρηθούν σημάδια black hat SEO (με απλά λόγια spam SEO μέθοδοι) και να επηρεάσουν αρνητικά τις κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα links που λαμβάνονται θα πρέπει να προέρχονται από πολλές και διαφορετικές πηγές (π.χ. από αναφορές σε blogs, από σχετικές με τη θεματολογία ιστοσελίδες, από σχετικούς καταλόγους, από αναφορές σε social media, κλπ)

Links divesity

  1. Συνάφεια συνδέσμων (Contextual links): Σύνδεσμοι που προέρχονται από το βασικό περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας έχουν μεγαλύτερη αξία από συνδέσμους που προέρχονται από το footer ή το sidebar της ιστοσελίδας.

 

  1. Link anchor: Το anchor text ενός συνδέσμου (το κείμενο δηλαδή με το οποίο μια ιστοσελίδα συνδέεται με μια άλλη π.χ. προώθηση ιστοσελίδων) είναι ένα ισχυρό σημάδι κατάταξης των ιστοσελίδων που λειτουργεί βοηθητικά στις λέξεις – κλειδιά που επιχειρεί να προωθήσει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Για αυτό το λόγο, είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η δημιουργία συνδέσμων πάνω σε μη σχετικές λέξεις – κλειδιά (π.χ. «για περισσότερα πατήστε εδώ»). Υπερβολική χρήση ωστόσο της συγκεκριμένης τεχνικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένδειξη spam, επηρεάζοντας αρνητικά τις κατατάξεις της ιστοσελίδας σας.

Links divesity

 

  1. Σύνδεσμοι από domains με κατάληξη .edu ή .gov: Η Google επίσημα αναφέρει ότι οι καταλήξεις των domain names (TLDs) δεν επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην αξία των συνδέσμων που παρέχουν σε άλλες ιστοσελίδες. Ωστόσο, είναι κοινώς αποδεκτό πώς οι ιστοσελίδες με καταλήξεις .edu και .gov υποδηλώνουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και άρα αποτελούν ισχυρότερα SEO links.

 

  1. Σύνδεσμοι από ιστοσελίδες που παρέχουν πολλούς συνδέσμους: Η Google δεν αξιολογεί πλέον με την ίδια βαρύτητα συνδέσμους που προέρχονται από «δεξαμενές συνδέσμων», όπως πχ. Σύνδεσμοι από Online καταλόγους. Όσο περισσότερους συνδέσμους διατηρεί μια ιστοσελίδα προς άλλες ιστοσελίδες, τόσο μικρότερη αξία αποκτά ο κάθε ξεχωριστός σύνδεσμος. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που η αξία των links από καταλόγους έχει υποβαθμιστεί με την πάροδο του χρόνου.

 

  1. Social shares μιας ιστοσελίδας: Η παρουσία στα social media και ισχυρές αναφορές σε αυτά γύρω από την ιστοσελίδα μας, βοηθούν πλέον σημαντικά στην αναβάθμιση των κατατάξεων της ιστοσελίδας έστω και για προσωρινό διάστημα. Πέρα από αυτό, η ενεργή παρουσία στα social media ενισχύει το brand της επιχείρησης και επομένως την πιθανότητα να λάβει μελλοντικά links προς το περιεχόμενό της και συνεπώς να βελτιώσει το OFF-Page SEO.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

To SEO έχει γίνει πολύπλοκο. Η εποχή που η υπερβολική χρήση κάποιων keywords στο περιεχόμενο αρκούσε για να “ξεγελαστούν” οι μηχανές αναζήτησης και να μας χαρίσουν μια θέση στην 1η σελίδα έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ένα σύνολο από επιμέρους κριτήρια καθορίζουν πλέον τη δυνατότητα κάθε ιστοσελίδας να υπερκεράσει τον ανταγωνισμό και πρέπει να υπάρχει σύνθεση επιμέρους πόρων και ικανοτήτων ώστε να κατακτηθεί σιγά σιγά ο δρόμος προς την κορυφή.

free-seo-analysis